Dankbaarheidsteen

Wanneer je dit leest ken je inmiddels het verhaal van Chantal en weet je dat ze zelf alle kosten van de operatie zal moeten betalen. Misschien vind je het verdrietig, oneerlijk of maakt het je zelfs kwaad.. Je stelt jezelf misschien wel de vraag hoe zij hier mee om gaat. Hoe blijf je een lief, leuk en hoopvol mens terwijl zoiets je overkomt? Chantal doet dit door elke dag dankbaar te zijn voor alle positieve dingen in haar leven. Dit klinkt natuurlijk een stuk makkelijker dan het is en daarom heeft ze hiervoor een geheugensteuntje in de vorm van een dankbaarheidssteen.

De dankbaarheidssteen is een persoonlijk steentje dat je helpt om je bewust te zijn en blijven van al het mooie en goede in je leven. Door je dagelijks bewust te zijn van waar je dankbaar voor bent creëer je meer tevredenheid en geluk. Je kunt dit steentje bij je dragen, op een voor jou zichtbare plek leggen of kiezen om het elke dag op een vast moment even bij je te pakken (bijvoorbeeld voor het slapengaan). Wanneer je het steentje voelt of ziet sta je bewust stil bij de dingen waar je dankbaar voor bent en blij van wordt. Dit kunnen grote zaken zijn (Bijvoorbeeld een lang vervulde kinderwens of genezing), maar ook hele kleine dingen waar je vandaag misschien even door moest glimlachen (een mooi landschap, een prachtige zonsopkomst onderweg naar je werk, een lieve lach). Doordat je je dagelijks focust op dankbaar zijn, bedenk je ook steeds meer dingen om dankbaar voor te zijn. Hierdoor leer je dat je, ondanks dat je misschien nog wensen hebt, zorgen hebt of jezelf verbeteren wilt, blij te zijn met wat nu is, wie je bent en wat je hebt.

“Geluk is het enige wat zich verdubbelt als je het deelt.”

Daarom kiezen we er voor om niet te vragen om een donatie voor Chantal maar om een dankbaarheidssteentje voor jezelf van ons te kopen. Hiermee vergroot je de kans op je eigen geluk en is Chantal een stapje dichterbij haar operatie. Dus draag jij een steentje bij?

Momenteel hebben we nog €0 van de 118.911 nodig

Laatst bijgewerkt 10-4-2020